22 de infracţiuni legate de traficul şi consumul de droguri în a doua zi a Festivalului Electric Castle

22 de infracţiuni legate de traficul şi consumul de droguri în a doua zi a Festivalului Electric Castle

Jandarmii clujeni au constatat 22 de infracţiuni legate de traficul şi consumul de droguri în cea de-a doua zi a Festivalului Electric Castle. De asemenea, echipajele medicale au acordat îngrijiri de specialitate pentru 76 de persoane.

Potrivit unui comunicat comun al Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca, al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, în cea de-a doua zi a festivalului Electric Castle au fost constatate în total 42 de infracţiuni.

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca care au acţionat cu ocazia desfăşurării festivalului Electric Castle au constatat un număr de 22 infracţiuni care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi trei sancţiuni contravenţionale aplicate la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice
  
“Poliţiştii au luat măsuri ferme pentru a menţine un climat de siguranţă atât în incinta festivalului, cât şi în proximitatea acestuia. Participanţii la festival au fost întâmpinaţi de poliţişti de prevenire cu recomandări, sfaturi şi experimente menite să ajute la răspândirea gradului de conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanţe interzise şi alcool. Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au constatat 20 fapte penale care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată menţionează că poliţiştii au aplicat 22 sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale legislaţiei rutiere şi au fost reţinute nouă permise de conducere. 
 
De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Avram Iancu” al judeţului Cluj a monitorizat tipurile de risc aflate în domeniul de competenţă pe timpul desfăşurării festivalului de muzică şi a asigurat răspunsul operativ în cazul situaţiilor de urgenţă. Astfel, personalul ISU şi SMURD Cluj a acordat prim ajutor calificat şi asistenţă medicală de urgenţă pentru 76 de persoane. Acestea nu au fost transportate la spital.

Comenteaza