23.000 de clujeni suferă de diabet. În sprijinul acestora, s-a lansat un site interactiv VIDEO

23.000 de clujeni suferă de diabet. În sprijinul acestora, s-a lansat un site interactiv VIDEO
Mâncăm prost şi stăm prea mult pe scaun. Alimentaţia de tip fast food şi sedentarismul ne afectează grav sănătatea. Tot mai mulţi tineri suferă de diabet zaharat de tip 2, o boală care ar trebui să apară după vârsta de 30 de ani. Numărul clujenilor bolnavi de diabet a ajuns în acest an la 23.000.

Diabetul zaharat de tip 2 în rândul copiilor poate duce la complicaţii foarte grave, de la hipertensiune arterială la creşterea colesterolului şi obezitate.

"Diabetul zaharat de tip 2 la vârsta copiilor şi a adolescenţilor este o foarte şi extrem de îngrijorătoare problemă. Din fragedă copilărie, apoi copiii de grădiniţă, şcolarii au un acces nelimitat la multe calorii, la calorii de tip fast food. Se mişcă puţin şi realitatea este că şi dorm puţin, petrec foarte mult timp la calculator, la televizor", explică Nicolae Hâncu, medic nutriţionist.

În sprijinul copiilor bolnavi, Asociaţia Română de Educaţie în Diabet a lansat o platformă online.

"Este vorba de un site care conţine foarte multe informaţii şi generale şi de aplicare a anumitor metode de tratament, a tuturor lucrurilor pe care o persoană cu diabet tratată cu insulină trebuie să le ştie. Mai există şi o porţiune interactivă de blog", a declarat Cornelia Bala, preşedinte ARED.

Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice va organiza vineri un marş pentru combaterea diabetului.

Clujenii care vor să participe vor plăti o taxă simbolică de 1 leu, iar banii strânşi vor fi donaţi apoi Centrul Clinic de Diabet din Cluj-Napoca.

 

Comenteaza