250 de Biblii rare, expuse la Cluj de astăzi. Între ele, cea mai mică Biblie din lume

250 de Biblii rare, expuse la Cluj de astăzi. Între ele, cea mai mică Biblie din lume
Cea mai mică Biblie din lume, care poate fi citită doar cu ajutorul unei lupe, poate fi admirată de clujeni într-o expoziţie "de excepţie" la Bastionul Croitorilor, alături de alte exemplare rare ale acestei cărţi, timp de şapte zile. Expoziţia va fi vernisată diseară la ora 17.

 

Expoziţia este organizată de Institutul de Studii Biblice "Sola Scriptura" şi de Florian Stoica, membru al organizaţiei "Liga Bibliei" din Germania, şi poate fi vizitată până în 23 octombrie, la Bastionul Croitorilor. În total expoziţia numără 250 de exemplare ale Bibliei, între care Biblia din anul 1701, în original, tradusă de Martin Luther sau Biblia în limba maghiară, în original, tradusă de Karoly Gaspar, tipărită în 1764. Printre lucrările expuse se poate regăsi în facsimil "Biblia de la Bucureşti "sau "Biblia lui Şerban Vodă Cantacuzino", tipărită în anul 1688, ori traducerea  din Septuaginta redactată şi adnotată în anul 2001 de către Bartolomeu Anania.

Expoziţia include şi seminarii pe tema Lumii Bibliei, mâine între orele 15.30-16.30, miercuri la orele 16-17, şi respectiv vineri şi sâmbătă între orele 16-17. Expoziţia poate fi vizitată gratuit, de luni până vineri între orele 10 şi 20, iar sâmbătă şi duminică între orele 10 şi 18.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza