26 de bărbați din Bangladesh și Nepal, angajați ILEGAL de o firmă din Cluj

26 de bărbați din Bangladesh și Nepal, angajați ILEGAL de o firmă din Cluj
| Foto: Cătălin Schipor/TLNews.ro

26 de cetățeni străini, care au vize de muncă sau permise de ședere în scop de angajare în România, vor fi expulzați pentru că au fost prinși lucrând „la negru” la o firmă din Cluj.

Poliţiştii de imigrări din Cluj au depistat 26 de cetăţeni străini care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale în județ.Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15, respectiv 30 de zile.

Străinii, angajați ilegal de o firmă din Cluj
Poliţiştii de la Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, în această săptămână, o acțiune în cooperare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio Pop” din Cluj-Napoca pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost identificați în situații ilegale 26 de cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 19 și 36 de ani, toți bărbați. 17 dintre aceștia sunt din Bangladesh și 9 din Nepal.

Cetățenii străini aveau drept sau viză de muncă
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că o parte din cetățenii străini identificați dețineau pașapoarte cu vize de muncă, iar o parte dețineau permise de ședere în scop de angajare în muncă obținute în baza unor avize de angajare la anumite societăți de pe teritoriul României.

Aceștia lucrau la o societate de pe raza județului Cluj, punct de lucru a unei alte societăți comerciale, care nu a obținut în prealabil avize de angajare pentru străinii în cauză și nici nu a încheiat contracte individuale de muncă cu aceștia.

„Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au dispus măsura revocării vizelor sau a dreptului de ședere, după caz, și au emis pe numele cetățenilor străini decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care aceștia sunt obligați să părăsească țara în termen de 15, respectiv 30 de zile”, potrivit polițiștilor clujeni.

Străini angajați ilegal la Cluj: Firma va fi amendată
La această oră se fac verificări și la firmă, iar față de reprezentanții acesteia vor fi dispuse măsurile legale.

Etichete
Comenteaza