27 septembrie, Ziua Mondială a Turismului

27 septembrie, Ziua Mondială a Turismului
Cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, celebrată în întreaga lume pe 27 septembrie, ministerul Turismului lansează Ghidul Turistului Responsabil, în cadrul campaniei demarate de Organizaţia Mondială a Turismului, #TravelEnjoyRespect.

Întreaga lume sărbătoreşte astăzi Ziua Mondială a Turismului.

27 septembrie a fost declarată Zi Mondială a Turismului în anul 1979 de către Organizaţia Mondială a Turismului şi s-a sărbătorit prima oară în întreaga lume în 1980.

Dacă anul trecut Ziua Mondială a Turismului a fost celebrată sub sloganul "Turismul îmbogăţeşte", în acest an tema este "Turismul oferă noi oportunităţi pentru femei".

Ministerul turismului lansează, cu această ocazie, Ghidul Turistului Responsabil, în cadrul campaniei demarate de Organizaţia Mondială a Turismului, #TravelEnjoyRespect. Campania încurajează responsabilizarea turistului prin ocrotirea şi respectarea naturii, a culturii locurilor pe care le vizitează şi a valorilor comunităţilor locale.

România se alătură astfel acestei iniţiative internaţionale, în cadrul unei campanii, susţinută şi de operatori privaţi, inclusiv prin distribuirea Ghidului Turistului Responsabil, ghid ce cuprinde un set minimal de zece reguli de bună conduită.

25.000 de exemplare ale ghidului sunt distribuite în Bucureşti, Braşov, Sibiu, Cluj, Timişoara, Alba Iulia, Oradea, Constanţa, Tulcea, Iaşi şi Suceava la nivelul aeroporturilor, unităţilor de cazare şi obiectivelor turistice. Ghidul va fi de asemenea promovat în mediul online, prin intermediul bloggerilor de călătorie, în cadrul unui brunch.

Campania #TravelEnjoyRespect a Organizaţiei Mondiale a Turismului îndeamnă călătorul să posteze o fotografie relevantă pentru turismul responsabil, utilizând hashtag-ul #TravelEnjoyRespect.

 

Comenteaza