29 de români, printre persoanele salvate de pe feribotul care a luat foc în Grecia

29 de români, printre persoanele salvate de pe feribotul care a luat foc în Grecia

MAE anunţă că, potrivit informaţiilor comunicate până acum de către autorităţile greceşti, printre persoanele salvate de pe feribotul care a luat foc vineri dimineaţa în apropierea insulei Corfu se află şi 29 de cetăţeni români.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României în Republica Elenă şi al Consulului Onorific al României în insula Corfu, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presa elenă referitoare la incidentul produs în dimineaţa zilei de vineri, în apropierea insulei Corfu, în care a fost implicat un feribot ce transporta bunuri şi persoane pe ruta Grecia - Italia.

"Potrivit informaţiilor comunicate până la acest moment de către autorităţile greceşti reprezentanţilor misiunii diplomatice, printre pasagerii şi personalul navigant salvat se numără 29 de cetăţeni români. De asemenea, autorităţile au comunicat că toţi pasagerii au fost evacuaţi de pe navă, fiind preluaţi de alte ambarcaţiuni care să-i transporte la ţărm. Operaţiunea este încă în desfăşurare", a anunţat vineri MAE, într-un comunicat de presă.

Ambasada României la Atena a solicitat autorităţilor elene, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a cetăţenilor români afectaţi, misiunea urmând să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor legale.

MAE precizează că la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români în legătură incidentul produs.

De asemenea, MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Republica Elenă: +30 210 6728875 şi +30 210 6728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următorul număr de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Atena: +30 6978996222.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă pe un pachebot sub pavilion italian, având la bord 288 de persoane (237 de pasageri şi 51 membri ai echipajului), în timp ce făcea legătura între porturile grec Igoumenitsa şi italian Brindisi, Marea Ionică, a anunţat poliţia portuară elenă, transmit AFP şi Reuters. Potrivit primelor informaţii, nu se cunoaşte cauza incendiului şi deocamdată nu a fost semnalată nicio victimă.

loading...
Comenteaza