30 de elevi au ajuns „sa facă dreptate” la Cluj. Danileţ: "Încercam să îi obişnuim de mici ca legea e făcută pentru toţi"

30 de elevi au ajuns „sa facă dreptate” la Cluj. Danileţ: "Încercam să îi obişnuim de mici ca legea e făcută pentru toţi"

Pe lângă taberele de aventură la mare sau la munte, 30 de elevi din Transilvania s-au jucat, vreme de o săptămână, de-a avocaţii ori magistraţii ori chiar au trecut în boxa inculpaţilor.

Pasionaţi de domeniul dezbaterilor de idei, au participat la o tabără educativă, în Cluj, şi au experimentat situaţii are pot fi oricând reale într-o sală de sală de judecată.  Proiectul-pilot din această vară ar putea fi extins anul viitor, căci a trezit interesul multor adolescenţi, conform StirileProTV. 

Elevii care au venit, timp de o săptămână, la Academia Juridică - tabăra destinată celor pasionaţi de culisele tribunalelor şi de amănuntele fiecărei legi - au simulat procese cu cauze penale la Tribunalul Cluj. Unii au îmbrăcat robele procurorilor, judecătorilor sau ale avocaţilor, alţii au stat chiar în boxa inculpaţilor.

Tabăra a fost gratuită, iar înscrierile s-au făcut pe o reţea socială. Adolescenţii au trimis o scurtă prezentare şi o scrisoare de intenţie. Pe lângă lecţiile juridice, elevii au făcut şi drumeţii în zonă, inclusiv la Salina Turda.

Comenteaza