30 de elevi au ajuns „sa facă dreptate” la Cluj. Danileţ: "Încercam să îi obişnuim de mici ca legea e făcută pentru toţi"

30 de elevi au ajuns „sa facă dreptate” la Cluj. Danileţ: "Încercam să îi obişnuim de mici ca legea e făcută pentru toţi"

Pe lângă taberele de aventură la mare sau la munte, 30 de elevi din Transilvania s-au jucat, vreme de o săptămână, de-a avocaţii ori magistraţii ori chiar au trecut în boxa inculpaţilor.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Pasionaţi de domeniul dezbaterilor de idei, au participat la o tabără educativă, în Cluj, şi au experimentat situaţii are pot fi oricând reale într-o sală de sală de judecată.  Proiectul-pilot din această vară ar putea fi extins anul viitor, căci a trezit interesul multor adolescenţi, conform StirileProTV. 

Elevii care au venit, timp de o săptămână, la Academia Juridică - tabăra destinată celor pasionaţi de culisele tribunalelor şi de amănuntele fiecărei legi - au simulat procese cu cauze penale la Tribunalul Cluj. Unii au îmbrăcat robele procurorilor, judecătorilor sau ale avocaţilor, alţii au stat chiar în boxa inculpaţilor.

Tabăra a fost gratuită, iar înscrierile s-au făcut pe o reţea socială. Adolescenţii au trimis o scurtă prezentare şi o scrisoare de intenţie. Pe lângă lecţiile juridice, elevii au făcut şi drumeţii în zonă, inclusiv la Salina Turda.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza