300 de motociclişti, în marş prin centrul Clujului

300 de motociclişti, în marş prin centrul Clujului
Peste 300 de motociclişti din mai multe judeţe ale Transilvaniei au participat, sâmbătă, la un marş pe străzile din Cluj-Napoca, în cadrul unei campanii de prevenire a accidentelor rutiere cărora le cad victimă motocicliştii.

Paul Sorinca, organizatorul marşului, a declarat că şoferii ar trebui să dea dovadă de mai multă atenţie şi de prudenţă şi să folosească mai des oglinzile retrovizoare şi pe cele laterale.

"Marşul motocicliştilor de la Cluj-Napoca face parte dintr-o campanie de responsabilizare a tuturor participanţilor la trafic, care are rolul de preveni incidentele şi accidentele rutiere cărora le cad victimă, în special, motocicliştii. Şoferii ar trebui să dea dovadă de mai multă atenţie şi de prudenţă, să fie conştienţi că şi motocicliștii există în trafic.

Ar trebui să folosească mai des oglinzile retrovizoare, laterale, pentru a observa motocicliştii, bicicliştii sau scuteriştii. La marş participă peste 300 de motociclişti din judeţele Cluj, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Alba, Bistriţa Năsăud şi Braşov”, a spus Sorinca.

Marşul s-a desfăşurat pe traseul Sala Sporturilor Horia Demian – Piaţa Unirii – Bd. Eroilor – cartierul Mărăşti – Bd. Eroilor, iar la final, în zona Monumentului Memorandiştilor, s-au împărţit şoferilor autocolantelor personalizate, având scopul de responsabilizare, cu mesajul “Atenţie la motociclişti, şi noi existăm în trafic!”. La nivelul judeţului Cluj au loc, anual, zeci de accidente rutiere ale căror victime sunt motociclişti, unele mortale.

Comenteaza