33 de angajați de la Ambulanța Cluj au rămas fără loc de muncă

33 de angajați de la Ambulanța Cluj au rămas fără loc de muncă

33 de posturi înființate, în Starea de Urgență, la Ambulanţa Cluj nu au mai fost prelungite, în plin val doi de pandemie coronavirus. 

Este vorba despre persoanele angajate în timpul stării de urgenţă şi vorbim despre 1.000 de persoane în această  situaţie în toată ţara.

"Astăzi 33 de colegi nu s-au mai prezentat la muncă! De ce? Le-au ,,dispărut" posturile (din cele 1.000 de posturi anunțate cu ,,surle și trâmbițe" de Statul Român.) Ei sunt colegii care s-au angajat pe Starea de Urgență...asistenți, ambulanțieri,operatori radio. Ce înseamnă acest lucru?

-3 echipaje de urgență minus pe orașul Cluj-Napoca. 1 echipaj putea să răspundă la 10 solicitări/12h=30 solicitări/12h=60 solicitări/24h=600 solicitări/10 zile=CREȘTEREA TIMPILOR DE AȘTEPTARE A URGENȚELOR PÂNĂ LA SOSIREA ECHIPAJULUI DE AMBULANȚĂ.

-numărul de recoltări pentru depistarea COVID-19 va scădea deoarece un singur echipaj putea face/12h între 20-30 de recoltări.

Ce să mai zic...nici un canal de știri nu a anunțat acest lucru. Ne străduim să le acoperim lipsa, dar este imposibil. Cine este de vină? NIMENI!...sau poate cetățeanul, că a avut curajul să se îmbolnăvească. TRIST!!!", scrie pe Facebook, Ghilea Rares-Sabin, asistent medical generalist. 

"Da, este o problemă la nivel naţional.  Sunt persoanele angajate în aprilie, în perioada stării de urgenţă. Cred că se vor reface angajările, având în vedere că suntem în stare de alertă. Am semnale în acest sens”, a declarat Horia Simu, managerul Ambulanţei Cluj, pentru Adevărul.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza