34 de copii şi tineri bolnavi merg în tabără la Ocna Sibiului

34 de copii şi tineri bolnavi merg în tabără la Ocna Sibiului
Un grup de 34 de copii şi tineri din 12 entre de dializă din România, între care şi Cluj-Napoca, care suferă de insuficienţă renală cronică şi sunt obligaţi să facă hemodializă de mai multe ori pe zi merg săptămâna viitoare, pentru două săptămâni, la staţiunea Ocna Sibiului.

„Tinerii noştri suferinzi nu îşi pot lua vacanţă de la boală însă pot pentru câteva zile să se bucure de un tratament special, o combinaţie între grija plină de dragoste a unui centru de tratament modern unde li se asigură dializa de care depind pentru supravieţuire şi condiţii de recreere deoasebite menite să îi facă să uite pentru câteva zile de boală. Acest proiect implică un efort de organizare extrem de laborios şi un suport financiar major. Cadoul extraordinar venit din partea comunităţii clujene prin autorităţile locale şi o parte a comunităţii oamenilor de afaceri este un lucru demn de tot respectul şi aprecierea", a explicat Emanuel Ungureanu, coordonatorul taberei.

În timpul taberei copiii şi tinerii bolnavi îşi vor efectua hemodializa de trei ori pe săptămână la un centru de specialitate din Sibiu, Nefromed Dialysis Centers. Cei 34 de tineri din 12 oraşe pleacă în tabără luni dimineaţa de la autogara din Cluj-Napoca.

Comenteaza