Breaking news 37 de români au murit din cauza coronavirusului

37 de români au murit din cauza coronavirusului

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că au fost înregistrate încă trei decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus. Bilanţul morţilor cauzate de COVID-19 a ajuns acum la 37 în ţara noastră. În toate cazurile sunt anchete epidemiologice realizate sau în desfăşurare, declară Grupul de Comunicare Strategică.

Încă 3 români au murit din cauza coronavirusului. Este vorba despre 3 bărbaţi din judeţul Ialomiţa, dintre care unul a murit în izolator. El este şi cel mai tânăr român care a murit, având doar 39 de ani, fără alte afecţiuni. Bilanţul ajunge la 37 de decese.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că toate persoanele sunt din judeţul Ialomiţa.

Unul dintre bărbaţi are doar 39 ani şi este din judeţul Ialomiţa. S-au recoltat probe pentru COVID-19 în data de 26 martie, iar sâmbătă a venit rezultatul pozitiv. El a murit în 26 martie în izolatorul CPU Spital Ţăndărei. Tânărul nu avea boli asociate cunoscute.

Un alt bărbat care a murit din cauza coronavirusului are 60 ani şi este tot din judeţul Ialomiţa. A murit în 25 martie acasă. Bărbatul suferea şi de obezitate.

Al treilea bărbat din Ialomiţa avea 77 de ani şi a murit în 25 martie acasă.

GCS anunţă că pentru decesele 36 si 37 s-au recoltat probe necroptice de către medicina legală în 26 martie, iar rezultatul a fost pozitiv în data de 28 martie.

Niciunul dintre decedaţi nu a avut istoric de călătorie şi nici contact cunoscut cu caz confirmat.

Primul deces din România al unui pacient infectat cu noul coronavirus a fost anunţat duminică, 22 martie, de Grupul de Comunicare Strategică, fiind vorba despre un bărbat de 67 de ani confirmat în 18 martie cu Covid-19 la Unitatea de primi Urgenţe a Spitalului Filiaşi. Acesta suferea de cancer în fază terminală.

Comenteaza