44 morţi după ce un avion de pasageri s-a prăbuşit în Rusia

44 morţi după ce un avion de pasageri s-a prăbuşit în Rusia
Un avion de linie Yakovlev 42 ( Yak-42) s-a prăbuşit astăzi în apropierea aeroportului Iaroslavl (la 300 de kilometri nord-est de Moscova), provocând moartea a 44 dintre cele 45 de persoane aflate la bord, a anunţat poliţia regională, citată de agenţia Interfax, relatează AFP.

"Potrivit unor date precise, 45 de persoane se aflau la bordul aparatului, 37 de pasageri şi opt membri ai echipajului. 44 de persoane au murit, iar una a supravieţuit accidentului", a declarat o sursă din cadrul poliţiei.

Precedentul bilanţ anunţat de autorităţi era de 36 de morţi. La bordul avionului de concepţie sovietică se afla echipa de hochei Lokomotiv Iaroslav.

Avionul de tip Yak-42 s-a prăbuşit la doi kilometri de aeroportul Tulocina din Iaroslavl. Avionul s-a prăbuşit la ora locală 16.05 (15.05, ora României), imediat după decolarea în direcţia Minsk (Belarus), unde echipa de hochei Lokomotiv Iaroslavl avea un meci.

Potrivit site-ului Ligii Continentale de Hochei, antrenorul echipei este canadian, iar Lokomotiv are şi un jucător suedez, trei cehi şi un slovac. Autorităţile ruse nu au publicat numele persoanelor care erau la bord. Echipa Lokomotiv Iaroslavl a terminat campionatul precedent pe locul trei în Rusia.

Etichete
Comenteaza