47 de cupluri, premiate pentru căsătorii de jumătate de secol. Boc le-a cântat “La mulţi ani!” FOTO/VIDEO

47 de cupluri, premiate pentru căsătorii de jumătate de secol. Boc le-a cântat “La mulţi ani!” FOTO/VIDEO
47 de cupluri clujene care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă au fost premiate, vineri, de primarul Emil Boc.

Fiecare cuplu a primit câte un premiu, conform Hotărârii de Consiliu Local (HCL nr. 369/2014) în valoare de 1.000 de lei, flori şi câte o diplomă din partea primarului Emil Boc.

"Primăria şi Consiliul Local păstrează această frumoasă tradiţie de a recompensa simbolic acele cupluri care împlinesc 50 de ani de căsătorie şi de a recompensa, în primul rând, ca o formă de respect pentru ceea ce dumneavoastră aţi făcut muncind pentru acest oraş. Aţi lăsat un oraş frumos pe care noi să îl ducem mai departe şi să-l lăsăm copiiilor noştri, un oraş cu care toţi să ne mândrim şi în care să trăim cât se poate de bine, demn de o Capitală Culturală a Culturii şi de o Capitală Europeană a Tineretului. Gestul pe care Primăria îl face este o formă de respect şi apreciere pentru ceea ce dumneavoastră reprezentaţi pentru cei mai tineri: un model de viaţă, un model de familie, într-o perioadă de viaţă când valorile nu sunt toate aşezate la locul lor, dumneavoastră, prin valoarea familiei, arătaţi ceea ce este bun şi sănătos în societate", le-a împărtăşit primarul Emil Boc

De la cei care au reuşit să ajungă la serbarea unei căsnicii cu o durată de jumătate de secol, primarul Clujului dezvăluie că a avut ce învăţa.

"De-a lungul timpului, de la aceste persoane am învăţat că sunt importante capacitatea de a asculta reciproc, capacitatea de lăsa unul după altul şi înţelegerea. Acestea sunt, până la urmă, secretele unei căsnicii fericite. Şi eu am o căsătorie de 20 de ani deocamdată şi mi-aş dori din tot sufletul să ajung la o asemenea vârstă", a dezvăluit edilul.

La finalul festivităţii, după ce a împărţit diplomele, primarul Emil Boc a cântat, la microfon, „La mulţi ani!", acompaniat de o mică orchestră şi de ceilalţi participanţi ai evenimentului.

 

Printre cei care au fost premiaţi astăzi cu ocazia „Nunţii de aur" se află şi familia Ilieş. Cu ochii înlăcrimaţi, rememorează ziua căsătoriei, dar şi frumoasele momente petrecute de-a lungul vieţii. S-au căsătorit în 26 august, cu mai bine de 50 ani în urmă. Au o căsătorie fericită, trei copii şi trei nepoţi. Secretul dezvăluit de aceştia e unul relativ simplu, iar cheia unui mariaj de succes pare să fie răbdarea.

"Sunt foarte emoţionată. Am avut parte şi de o surpriză, au venit aici şi nepoatele noastre şi fiica noastră şi nu mă aşteptam. E un moment foarte special pentru noi. Secretul unei căsnicii constă în răbdare, înţelegere, altfel nu se poate fără un pic de răbdare", dezvăluie doamna Victoria.

Deşi mărturiseşte cu sinceritate, mai în glumă, mai în serios, că a renunţat cu greu la burlăcie, soţul femeii, domnul Valer, dă de înţeles că alegerea căsătoriei a fost cea mai bună decizie pe care a luat-o în tinereţe.

"Îmi amintesc şi ziua nunţii, a fost frumos, deşi m-am despărţit greu de burlăcie, însă traiul alături de soţie nu ar fi putut fi egalat de altceva. Avem o căsătorie foarte frumoasă, oricum e nevoie şi de noroc în viaţă; cum a zis şi soţia, e nevoie de răbdare între cei doi, dar cu siguranţă e nevoie şi de noroc. Oricum, toate trebuie făcute la rândul lor, aşa am făcut şi noi", adaugă soţul ei.

Comenteaza