5 cutremure în serie, în România! Unul, la Cluj

5 cutremure în serie, în România! Unul, la Cluj

Unul dintre cele cinci seisme care s-au produs în decurs de aproximativ 12 ore, în mai multe regiuni din țară, s-a înregistrat în județul Cluj.

Cutremurul din Cluj a fost primul din seria celor 5, înregistrate, joi, în țara noastră. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul din Cluj a avut loc la ora 9:06, a avut o magnitudine de 2.3 pe scara Richter și s-a produs la 5 kilometri adâncime.

Al doilea seism a fost tot unul de suprafață. S-a produs la adancimea de 8 km, în Muntenia, județul Buzau, la ora 11:33 și a avut magnitudinea 2 pe scara Richter.

Conform INFP, la ora 11:35, s-a înregistrat al treilea seism. Aceasta s-a produs în Zona seismică Vrancea, județul Buzau, la adancimea de 24 km, și a avut 2.8 pe scara Richter. 
Tot în aceeași zonă, aproximativ o jumătate de oră mai târziu, la 12:09, a avut loc un alt cutremur. S-a produs  la adancimea de 26 km și a avut magnitudinea 2 pe scara Richter.

Ultimul dintre cele cinci seisme înregistrate joi a avut loc la ora 22:42, în Vrancea, la adancimea de 97 km și cu o magnitudine de 2.5 pe scara Richter.

 

Comenteaza