5 reguli impuse de toate companiile aeriene dacă vrei să călătorești cu avionul

5 reguli impuse de toate companiile aeriene dacă vrei să călătorești cu avionul
| Foto: Economica.net

Dacă vrei să pleci într-o excursie, trebuie să urmezi câțiva pași importanți atunci când ajungi în aeroport. 

Data zborului și destinația nu sunt singurele aspecte importante, ar trebui să iei în calcul și alte lucruri. De exemplu, majoritatea companiilor aeriene nu acceptă anumite bagaje dacă depășesc un anumit număr de kilograme. Cu o bună planificare și informare din timp, poți economisi timp valoros.

Este important să te familiarizezi cu toți pașii necesari din timp, astfel încât călătoria ta să fie relaxantă și fără griji.

În funcție de opțiunile alese atunci când ai făcut rezervarea, asigură-te că dimensiunea bagajelor este acceptată de compania aeriană. Așa cum am precizat deja, dacă bagajul este prea greu, există șansa să nu poți lua totul cu tine.

De asemenea, este interzis să transporți anumite obiecte, din motive de securitate. Verifică pe site-ul companiei unde ai făcut rezervarea, ce poți lua și ce nu.

Este foarte important să te interesezi și ce țări cer viză turistică pentru destinația ta, inclusiv escalele. Un număr mare de călători se informează despre regulile ce țin de transportul de țigări și băuturi alcoolice. Desigur, ai grijă să ai toate documentele necesare la tine înainte de plecare.

În cazul în care iei și copiii cu tine, este nevoie de o pregătire specială. Verifică cum poți transporta cărucioarele dacă ai și ce documente speciale necesare sunt obligatorii. De asemenea, alimentele pentru copii și laptele sunt scutite de normele privind transportul de geluri și lichide în avion.

Cu toate acestea, produsele trebuie declarate și inspectate. Acceptul de produse depinde în funcție de compania aeriană.

Cel mai important lucru este să ajungi la aeroport din timp. Mai bine aștepți câteva minute decât să stai cu stres că vei pierde avionul. Așa că, prezintă-te la aeroport în avans. Pasagerii ce călătoresc în spațiul Schengen și au doar bagaje de mână, ar trebui să vină cu 30 de minute înainte de zbor.

Atunci când urci la bordul aeronavei, fiecare pasager are drepturi egale dar și obligații. Ai voie cu dispozitive electronice, dar trebuie să respecți anumite reguli. Cel mai indicat ar fi să cauți informații despre folosirea echipamentelor audio-video și despre utilizarea dispozitivelor electronice la bordul avionului.

În funcție de ce companie aeriană ai ales, ele pot diferi. Tot în funcție de compania aeriană, mesele sunt oferite pe anumite rute și la anumite clase.

Atunci când faci rezervarea, verifică dacă ai masa inclusă în prețul biletului și dacă poți schimba meniul. Majoritatea companiilor aeriene îți interzic să aduci alimente la bordul aeronavei.

Majoritatea oamenilor se tem de aterizarea și decolare, dar stai liniștit, accidentele sunt foarte rar atunci când vorbim de avioane. Odată ce ai aterizat, personalul aeronavei te va îndruma spre terminal, unde se vor efectua controalele de vamă și vize. Apoi, vei fi ghidat spre zona de ridicare a bagajelor.

Acolo, bagajul tău se va afla pe o banda rulantă iar tu trebuie să îl recunoști. în cazul în care zborul tău are escală, nu trebuie să-ți faci griji, bagajul îl vei primi la destinația finală, potrivit playtech.ro.

Comenteaza