5 sancțiuni contravenționale pentru drumarii din judeţul Cluj pentru haosul de luni seara provocat de viscol. Poliţia nu ştie încă numele firmelor pe care le-a amendat

5 sancțiuni contravenționale pentru drumarii din judeţul Cluj pentru haosul de luni seara provocat de viscol. Poliţia nu ştie încă numele firmelor pe care le-a amendat
| Foto: turdanews.net

Viscolul a făcut prăpăd luni seara pe drumurile din Cluj, iar materialul antiderapant a lipsit cu desăvârşire. Poliţia clujeană spune că 5 administratori de drumuri au luat amenzi, dar până marţi seara nu a putut anunţa numele firmelor amendate. 

Au fost mașini blocate în zăpadă sau care au derapat de pe carosabil, drumuri nedeszăpezite pline de polei, viscol, apoi o ploaie care a transformat mai toate arterele de circulație în patinoare. Aceasta a fost o parte din imaginea dezastrului de pe șosele clujene de luni seara.

Erau anunţate de către meteorologi mai multe coduri de tip galben și portocaliu pentru seara de luni, care avertizau asupra căderilor de zăpadă, viscol și polei, însă drumarii s-au culcat pe o ureche.

Şoferii pe care i-a prins viscolul pe drumuri au avut parte de diferite evenimente rutiere. Au fost maşini care au rămas blocate în şanţurile de pe marginea drumului după ce maşinile în care se aflau au derapat. Vântul a fost atât de puternic la un moment dat, încât pe aeroportul din Cluj-Napoca, până şi un avion a fost împins de pe pistă. 

Presa a aşteptat din partea autorităţilor o zi întreagă date cu privire la faptul dacă au existat cazuri de sancţiuni împotriva administratorilor drumurilor. "Conform datelor obținute, în baza aspectelor constatate au fost aplicate 5 astfel de sancțiuni contravenționale administratorilor drumurilor", a fost răspunsul IPJ Cluj.

Însă cu asta basta, deoarece în comunicatul emis presei de IPJ Cluj lipseau numele firmelor amendate. Întrebări precum "Care sunt administratorii? ori "Cuantumul sancțiunilor?" vor avea răspuns probabil în cursul zilei de miercuri, ca şi cum poliţia nu ar şti cui a tăiat amenda.

"Măsurile legale au fost luate la nivelul județului Cluj, nu am precizat o zonă anume/municipiu. În cursul zilei de mâine revin cu mai multe detalii", a mai precizat IPJ Cluj.

Citeşte şi: Viscolul a făcut prăpăd luni seara pe drumurile din Cluj. Materialul antiderapant a lipsit cu desăvârşire

Comenteaza