60 de clujeni fac metodologii pentru implementarea noii legi a Educaţiei

60 de clujeni fac metodologii pentru implementarea noii legi a Educaţiei
Oana Laura Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, susţine că legea Educaţiei prevede obligativitatea Consiliilor Locale de a deconta transportul dascălilor din mediul rural.


„Există cadrul legal pentru decontul transportului profesorilor, care e integral asigurat. Consiliile Locale pot spune că nu au fonduri, dar mie trebuie să-mi spună dacă îşi doresc şcoală. Nu poţi spune „vreau şcoală, dar nu vreau să fac niciun efort pentru a o avea”. Decontul transportului cadrelor didactice poziţionează ministerul Educaţiei ca luptător pentru decontul cadrelor didactice”, a spus secretarul de stat astăzi la Cluj.

Ea a adăugat că la nivelul Clujului există aproximativ 60 de persoane care realizează şase metodologii pentru implementarea legii Educaţiei. „Textele trebuie să fie redactate de grupuri care conţin cel puţin jumătate dintre cadrele didactice fără funcţii şi care reprezintă profiluri de unităţi de învăţământ specifice sistemului, de exemplu unităţi şcolare din mediul rural sau cu minorităţi, astfel încât să acoperim o gamă largă de nevoi”, a spus Badea.

Comenteaza