600 de specialişti străini, transformaţi în ambasadori ai Clujului Capitală Culturală 2021

600 de specialişti străini, transformaţi în ambasadori ai Clujului Capitală Culturală 2021
Primul congres de parazitologie organizat în Sud-Estul şi Centrul Europei, cu 800 de delegaţi din 63 de ţări, are loc de ieri la Cluj.

 

"Poate peste 100 de ani va putea fi organizat din nou la Cluj", spune Vasile Cozma, preşedintele comitetului de organizare şi profesor la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară. Acesta este al 11-lea multicolocviu de parazitologie şi e organizat, o dată la patru ani, de Federaţia Europeană de Parazitologie. "Intenţia noastră e să transformăm acest eveniment într-unul de promovare a oraşului. În această săptămână Clujul e centrul mondial al parazitologiei, dar după această săptămână cei 600 de invitaţi străini vor deveni ambasadori ai Clujului Capitală Culturală Europeană în 2021.

În fiecare seară e organizat un prgoram cultural, de exemplu diseară e organizat un spectacol de operă în sala Auditorium Maximum a UBB, mâine seară e programat un concert de orgă la biserica Sf. Mihail, iar peste două zile participanţii vor asista la un spectacol folcloric, în curtea USAMV.

În urmă cu patru ani congresul a fost organizat la Paris, iar în urmă cu opt ani - la Valencia.

Asociaţia Parazitologilor din România filiala Cluj, fundaţia Scientia Parazitologica din Cluj dar şi USAMV şi UMF Cluj sunt organizatorii congresului de la Cluj.

Comenteaza