70 de elevi au absentat astăzi de la examenul de evaluare

70 de elevi au absentat astăzi de la examenul de evaluare
Aproape 6.000 de elevi din Cluj au trecut astăzi prin stresul primei probe a examenului de evaluare pentru clasa a VIII-a, la Limba şi Literatura Română.70 de elevi au fost absenţi la examen.

Este vorba în total de 6037 de elevi, dintre care au fost prezenţi 5967 de elevi, 70 de elevi fiind absenţi, arată Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Cluj. "Examenul s-a desfăşurat în condiţii optime, nefiind semnalat nici un incident, în niciunul dintre cele 137 de centre de examinare. Din examen nu a fost eliminat nici un elev", arată purtătorul de cuvânt al IŞJ, Horea Corcheş,care este şi inspector şcolar de specialitate pentru această disciplină. "Orice absenţă e îngrijorătoare, dar să nu uităm că elevii pot trece în clasa a 9-a şi fără acest examen", a spus el, adăugând că numărul de absenţi, ca pondere în numărul total al elevilor de clasa a VIII-a, nu este unul îngrijorător.

Mâine este programată proba de limba maternă, în vreme ce în 22 iunie elevii trebuie să treacă proba de matematică. Rezultatele vor fi afişate în 24 iunie.

Comenteaza