7.000 de euro şi 10 luni de închisoare cu suspendare pentru că a accesat e-mailul fostului şef VIDEO

7.000 de euro şi 10 luni de închisoare cu suspendare pentru că a accesat e-mailul fostului şef VIDEO
O doctorandă de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară trebuie să-i plătească fostului ei şef 7.000 de euro pentru că i-a spart e-mailul. Acesta conţinea informaţii confidenţiale despre Studiul de Impact în privinţa bio-diversităţii, realizat pentru compania Roşia Montană Gold Corporation. Femeia a explicat judecătorilor că a spart e-mailul şefului din răzbunare, pentru că nu-şi primise salariul pe două luni.

Doctoranda în vârstă de 26 de ani a fost condamnată de magistraţii Judecătoriei Cluj la 10 luni de închisoare cu suspendare şi plata unor despăgubuiri de aproximativ 7.000 de euro, din care 3.000 de euro daune morale, către patronul firmei unde a lucrat. Tânăra a fost acuzată de accesarea neautorzată a unui sistem informatic.

Tanara a cunoscut intrebarile de siguranta de la contul de yahoo al sefului ei. astfel a reusit sa -i sparga contul si i-a sters sute de e-mailuri importante potrivit plangerii penale.

Partea vătămată este specialist în biodiversitate, calitate în care a încheiat un contract cu Roşia Montană Gold Corporation. Informaţiile vitale despre proiectul de exploatare a aurului au dispărut din căsuţa electronică.

CONTRACT CONFIDENŢIAL CU RMGC
sursa: plângereâ penală

"A fost şters folderul cuprinzând toată corepondenţa purtată cu reprezentanţii Roşia Montană Gold Corporation începând cu anul 2007, la care făceam apel în mod constant în etapa de parcurgere a algoritmilor administrativi pe linie de emitere a actelor de reglementare. Menţionez în acest sens faptul că întreaga relaţie de colaborare era reglementată de un contract ce cuprindea o serie întreagă de clauze de confidenţialitate, posibil a fi astfel compromise şi implicit punându-mă în situaţia de reparare a acestora", a precizat specialistul în biodiversitate în plângerea penală depusă la DIICOT. Avocatul tinerei spune că aceasta a vrut doar să se răzbune pentru că nu şi-a primit două salarii.

"Nu urmarea ceva special, nu dorea sa-i citeasca mailurile. o razbunare infantila, atata tot. stia de informatiile despre rosia montana? nici vorba de asa ceva, nu le-a citit, nici nu avea cunostinta pana cand partea vatamata a facut vorbire de acele mailuri ca ar fi existat cu privire la rosia montana", a declarat Gianina Cuc, avocata inculpatei.

Nici doctoranda condamnată, dar nici fostul ei patron nu au dorit să comenteze cazul.

Reporter: Alin Golban
Operator: Lorant Ersek

 

Comenteaza