8 ore peste program pentru o cauză nobilă: cinci organizaţii nonprofit caută voluntari

8 ore peste program pentru o cauză nobilă: cinci organizaţii nonprofit caută voluntari
Cinci organizații nonprofit din Cluj-Napoca caută voluntari-profesioniști pentru o noapte de lucru la “8 hours’ overtime for a good cause” (8 ore peste program pentru o cauză nobilă), un eveniment ce se va desfăşura în 27 martie în opt oraşe din ţară.

Evenimentul este de fapt o întâlnire de lucru între profesioniști din diferite domenii și ONG-uri care necesită suport și consiliere profesională pentru o mai bună desfășurare a activităților și pentru creșterea capacității organizației. În loc să se ceară bani pentru cauzele din comunitate, profesioniștilor li se cere să-şi doneze experienţa profesională timp de o seară.

Timp de opt ore, experți în comunicare, vânzări, resurse umane sau planificare strategică vor  rezolva problemele punctuale cu care se confruntă ONG-urile, cum ar fi dezvoltarea unui website, construirea identității unui program, planificarea relației cu donatorii sau o campanie de vânzări.

În acest an în program au fost incluse cinci ONG-uri, şi anume Asociaţia Reciproca, Simplon România, Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie (FRCCF, Asociaţia Dog Assist şi Asociaţia Solidaris, alese în urma unui apel de proiecte. Voluntarii căutaţi trebuie să fie experţi în domenii care de care mai diverse, precum cultural, financiar-contabil, marketing şi content marketing, fonduri nerambursabile şi atragere de fonduri, vânzări, HR, IT, juridic, comunicare, resurse umane, graphic design, organizare de evenimente, comunicare, publicitate, financiar şi expert juridic.

Pentru a participa, profesioniștii-voluntari își oferă experiența înscriindu-se până în 24 martie, pe baza unui formular ce se poate găsi pe site-ul evenimentului, la proiectele care se potrivesc competențelor și preferințelor lor.

„8 hours' overtime for a good cause" are loc simultan în Cluj, Bacău, București, Iași, Sibiu, Ploiești, Brașov și Sfântu-Gheorghe, dar și în alte orașe din lume, pe 27 martie, de la 19:00 până la 03:00. La Cluj, evenimentul se va desfăşura la sediul Steelcase.

Comenteaza