80.000 de oameni au zburat din Cluj spre Tunisia în 10 ani VIDEO

80.000 de oameni au zburat din Cluj spre Tunisia în 10 ani VIDEO
Aproape 80.000 de oameni au zburat spre Tunisia de pe Aeroportul International Cluj-Napoca în ultimii 10 ani, de la debutul zborurilor turistice spre această destinaţie afircană. Anul acesta, clujenii vor putea zbura din nou atât spre Tunisia, cât şi spre Egipt, după ce în 2013 cursele au fost suspedate din cauza tensiunilor din zonă.

Aeroportul Intenational Cluj-Napoca a sărbătorit astăzi zece ani de zboruri turistice spre Tunisia.

În total, în cei zece ani, aproape 80.000 de turişti au zburat din Cluj sper Tunisia. Oficiali din cadrul Ministerului de Turism tunisian au venit la Cluj pentru a da asigurări că turiştii vor fi în siguranţă, motiv pentru care şi Statele Unite ale Amerii au ridicat în 28 martie restricţiile de călătorie spre această ţară. "Primul pas a fost făcut de Statele Unite", spune Leith Ben Zakour, directorul Oficiului Naţional de Turism al Tunisiei din Budapesta. "În următoarea lună vor urma toate ţările europene, iar la anul vom organiza festivalul de muzică Dune Electronic chiar în deşert, vor fi 12.000 de tineri, muzică, DJ în deşert, în aer liber".

Agenţia de turism care operează zborurile spre Tunisia a anunţat că aeronavele vor ateriza începând cu această vară pe un alt aeroport din ţara africană, mai aproape de staţiuni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a precizat că există negocieri pentru o nouă destinaţie de pe aeroportul clujean. "Investiţia finalizată a adus multe destinaţii", spune Horea Uioreanu, "şi sunt convins că negocierile pe care le avem cu alte companii, pentru alte destinaţii, vor avea succes".

Începând cu acest sezon estival, se reiau şi zborurile spre Egipt, anulate anul trecut din cauza conflictelor din ţara piramidelor. De asemenea, clujenii vor putea zbura cu chartere spre Turcia şi Grecia.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

 

Comenteaza