89 de postdoctoranzi români vor studia la cele mai importante Universităţi din UE

89 de postdoctoranzi români vor studia la cele mai importante Universităţi din UE
În urma proiectului european Performanţă ş̧i excelență în cercetarea postdoctorală în domeniul ştiințelor economice din România”, implementat acum un an, 89 de postdoctoranzi vor fi trimiși timp de trei luni la cele mai importante universități din Uniunea Europeană.

Lansarea proiectului „Performanță şi excelență în cercetarea postdoctorală în domeniul ştiințelor economice din România", în valoare de 18.072.298 lei şi cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, anunţă rezultate încurajatoare. Timp de 3 luni, 86 de postoctoranzi români vor avea posibilitatea de a studia la cele mai bune universităţi din Europa.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Universitatea din Reading (Marea Britanie), Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi Universitatea de Vest din Timişoara. Obiectivul final este crearea şi structurarea unui model funcțional de şcoala postdoctorală în știintele economice în România.

În primele șase luni de implementare, în cadrul proiectului au fost publicate peste 30 de articole şi comunicări ştiintifice.

Mihaela Ursan

 

Comenteaza