A căzut de la 6 metri în timp ce muncea şi a ajuns în spital

A căzut de la 6 metri în timp ce muncea şi a ajuns în spital
Un bărbat a fost accidentat grav sâmbătă după-masa în timp ce lucra la dezafectarea unei hale din centrul Clujului.

Bărbatul, Szarco Iosif (54 ani), este sudor-lăcătuş pentru Manalmet SRL şi lucra sâmbătă după-masa la dezafectarea unei hale pe Calea Dorobanţilor 4, la punctul de lucru al firmei. O placă de azbociment de sub acesta s-a rupt iar sudorul a căzut de la şase metri. Muncitorul a fost accidentat grav şi a fost diagnosticat cu traumatism cerebral şi abdominal, fractură deschisă la mână.

El a fost internat de urgenţă la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) şi a fost operat iar în aceste momente este internat într-unul dintre saloane, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, Corina Găvriluţ.

Ea confirmă că accidentul a fost încadrat ca fiind unul de muncă, dar va fi cercetat de ITM doar dacă bărbatul decedează sau rămâne cu invaliditate. În caz contrar cazul va fi cercetat chiar de firma angajatoare. "ITM a constatat împrejurările în care s-a produs accidentul iar concluzia este că acestea trebuie cercetate de firma angajatoare. Firma a demarat propria anchetă", a declarat Corina Găvriluţ.

Comenteaza