A fost inaugurată pista de biciclete Huedin-Sâncraiu, care străbate traseul fostei Mocănițe

Pista de biciclete care leagă Huedin de Sâncraiu a fost amenajată pe traseul fostei Mocăniței, care circula până la Călățele.

''Azi am inaugurat pista de biciclete la Huedin! Cu această ocazie, a avut loc ceremonia oficială de finalizare a lucrărilor din cadrul proiectului ”Înființare pistă de biciclete pe traseul căii ferate dezafectate Huedin-Sâncraiu-Călățele” – segmentul aparținător orașului Huedin.

Evenimentul a fost marcat printr-o conferință de presă urmată apoi de tăierea panglicii la obiectivul de investiții de pe strada Horea (DN1), intersecția cu pista de biciclete.

Pista de biciclete construită de către orașul Huedin are o lungime de 3033 ml, începe de la intersecția cu DN1 de pe strada Horea și se conectează la pista de biciclete construită de comuna Sâncraiu, care are o lungime de 3952 ml.

Valoarea investiției este de 748.314,64 lei cu TVA inclus, din care suma de 223.059,98 cu TVA inclus a fost eligibilă pentru finanțare din fonduri europene, prin Asociația Grup de Acțiune Locală Napoca Porolissum (GAL) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) – Măsura M6B2 Ruralul Activ – Servicii de bază și reînnoirea satelor în zonele rurale.
Pista de biciclete construită de orașul Huedin facilitează accesul populației din zona noastră și contribuie la creșterea turismului și la dezvoltarea unei zone de agrement în orașul Huedin.

De altfel, unul dintre obiectivele proiectului este acela de-a realiza o infrastructură turistică diversă prin modernizarea și readaptarea funcțională a bazelor existente (în acest caz fiind vorba de terasamentul fostei căi ferate) și dezvoltarea de noi amenajări.

Odată cu construirea segmentului de 5216 ml de pe domeniul comunei Călățele, întregul proiect va avea o lungime totală de 12.201 ml, astfel pista de biciclete putând fi inclusă în rețeaua europeană a traseelor de cicloturism'', a declarat primarul Huedinului, Mircea Moroșan. 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...