A fost lansată şi la Cluj cartea despre Întemeietorul Operei Naţionale Române

A fost lansată şi la Cluj cartea despre Întemeietorul Operei Naţionale Române
După ani de uitare, numele lui Constantin Pavel, cel care a întemeiat Opera Naţională Română, a renăscut în paginile unei cărţi coordonate de Mircea Gelu Buta.

"Constantin Pavel Întemeietorul...", cartea care redă viaţa fondatorului Operei Naţionale Române a fost lansată, astăzi, la Cluj. Cartea reprezintă un volum de articole despre Constantin Pavel semnate de mai mulţi autori.

Coordonatorul, Mircea Gelu Buta, nu a participat din motive obiective. A fost prezent, însă, scriitorul Vianu Mureşan care a enunţat "succesul lansării acestei cărţi la Cluj, poate fi mult spus, dar ceea ce ar fi important de reţinut este aspectul relansării unui nume important din zona culturală, cu accent pe muzică, cel al primului director al Operei Române din Cluj, tenorul Constantin Pavel".

Directorul editurii Eikon, Vasile G. Dâncu a caracterizat cartea ca pe "o istorie despre viaţa unui om ce a lăsat o amprentă eternă în cultura României".

Acţiunea lui Constantin Pavel s-a înscris într-un context mai larg de ralizare a instituţiilor culturale ale românilor transilvăneni de  la momentul Marii Uniri, a mai afirmat Mureşan şi a recomandat ediţia tuturor celor cu "suflet de român".

Cartea a mai fost lansată anterior şi la Bistriţa, în localitatea de baştină a tenorului Constantin Pavel.

Comenteaza