A început curăţenia între pădurarii din Cluj. Câţi vor fi daţi afară din cauza tăierilor ilegale VIDEO

A început curăţenia între pădurarii din Cluj. Câţi vor fi daţi afară din cauza tăierilor ilegale VIDEO
7 pădurari din Cluj au fost dati afară, iar alţi 9 ar putea fi concediaţi în urma controalelor legate de tăierile ilegale de lemn. Ministrul Pădurilor, Lucia Varga, a declarat astăzi la Cluj că a început curăţenia în sistemul silvic.

La ultima vizită la Cluj, ministrul Lucia Varga a solicitat să fie controlată activitatea pădurarilor şi şefilor de ocoale silvice. În urma controalelor, 7 pădurari au fost deja concediaţi. "Am început curăţenia în sistemul silvic", a spus Varga. "Suntem la începutul drumului, sunt de acord că tăierile de păduri nu s-au putut face doar de pădurari şi de şefii de ocoale silvice, s-au făcut cu cârdăşia foştilor directori".

Noul şef al Direcţiei Silvice Cluj a anunţat că pădurarii pot contesta deciziile de concediere."După ce se face această procedură mai există 30 de zile de contestaţie", spune şeful Direcţiei Silvice, Dorel oros. "La ora actuală şapte pădurari sunt în procedură. Erau mari lipsuri în gestiune, cantităţi mari de lemn care au dispărut din cantoanele pe care le gestionau".

Alţi 9 pădurari sunt propuşi pentru a fi daţi afară. "Sunt propuşi pe diverse faze", spune Varga. "Lipsuri, neglijenţă, abuz de încredere".

Potrivit conducerii Direcţiei Silvice, trei angajaţi sunt cercetaţi de procurori, iar alţi 3 se vor alege cu denunţuri penale în urma controalelor. Fostul şef al Direcţiei Silvie cluj, Traian Mariş, este judecat pentru fapte de corupţie.


Reporter: Alin Golban

 

Comenteaza