A început Salina Equines Spring Competition - GALERIE FOTO

A început Salina Equines Spring Competition - GALERIE FOTO
Concursul hipic a început vineri cu proba de obstacole, continuă sâmbătă (obstacole şi anduranţă) şi se va încheia duminică (obstacole). Puteţi vedea, în articol, o galerie foto de la eveniment.

120 de concurenţi participă în acest weekend la Salina Equines Spring Competition, concurs hipic național pentru probele Obstacole și Anduranță, organizat în colaborare cu Federația Ecvestră Română pe domeniul ecvestru Salina Equines din apropierea Salinei Turda.

Proba de obstacole a începu astăzi şi va continua în următoarele două zile după următorul program: vineri şi sâmbătă (28 şi 29 aprilie 2017), în intervalele orare 09.00-13.00 şi 14.00-18.00 şi duminică (30 aprilie 2017), între orele 09.00 - 14.00.

Proba de anduranţă va avea loc sâmbătă (30 aprilie 2017), cu începere de la ora 08.00 dimineaţa şi până în jurul orei 14.00. Organizatorii spun că programul poate suferi mici modificări, în funcție de numărul de concurenți calificați în fiecare probă.

Intrarea pasionaților de călărie sau iubitorilor de evenimente sportive în aer liber este gratuită.

Complexul sportiv şi de agrement Salina Equines, gazda competiţiei din acest weekend, se întinde pe două hectare şi este compus din grajduri noi, construite la standarde europene, o arenă exterioară şi o hală interioară folosite pentru antrenamentul zilnic al cailor - în funcţie de anotimp, dotate cu obstacole pentru competiţii, şi plimbătoare manuale şi electrice.

Complexul a fost ianugurat în 2016 în urma unei investiţii de 1.5 milioane de euro demarată de Simion Mureşan, unul dintre acţionarii companiei Electrogrup.

Aici funcţionează o şcoală de echitaţie, dar şi o pensiune ce poate găzdui 50 de cai cu posibilitate de extindere a capacităţii până la 90-100 de locuri şi unde, fiecare cal beneficiază de alimentaţie şi de medicaţie specifică, sub supravegherea unui medic veterinar.

Comenteaza