A început sezonul petardelor vândute ilegal

A început sezonul petardelor vândute ilegal
Ieşiţi la pescuit de articole pirotehnice vândute ilegal, poliţiştii clujeni au depistat un bărbat, suspectat de comercializare ilegală de astfel de articole.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au acţionat marţie, 3 decembrie, pentru prevenirea, identificarea şi combaterea ilegalităţilor în ceea ce priveşte deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice.

În acest context, în Piaţa Mihai Viteazu, din Cluj-Napoca, a fost depistat un bărbat, de 35 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce comercializa, fără drept, articole pirotehnice din categoria 2.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârsirea infracţiunii de ,,efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept", faptă prevăzută şi pedepsită de lege. Totodată, poliţiştii au ridicat cele 300 de bucăţi de articole pirotehnice deţinute de comerciant.
Poliţiştii vor continua acţiunile pentru a preveni evenimentele negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Având în vedere că suntem în sezonul în care lumea îşi achiziţionează articole pirotehnice, politiştii recomandă câteva reguli de siguranţă.

1. Folosirea cu multă atenţie a articolelor pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale care ar putea să umbrească frumuseţea sărbătorilor de iarnă.

2. Supravegherea de către părinţi a copiiilor, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

3. Produsele obţinute în rezultatul arderii acestora pot influenţa dăunător mediul ambiant. Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiaţi atent instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.

 

Comenteaza