A înşelat Uniunea Europeană, iar acum este urmărit de DNA

A înşelat Uniunea Europeană, iar acum este urmărit de DNA
Un bărbat de 68 de ani s-a ales cu dosar cu urmărire penală după ce a încasat în mod ilegal subvenţii acordate de Uniunea Europeană.

Un bărbat de 68 de ani din Câmpia Turzii este urmărit de către Direcaţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru comiterea infracţiunilor de „fals în înscrisuri oficiale", „uz de fals" şi „înşelăciune", după ce, timp de un an, a încasat ilegal subvenţii de la Uniunea Europeană pentru cultivarea terenurilor agricole.

"În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj s-a constatat faptul că bărbatul a încasat ilegal subvenţii anuale acordate de Uniunea Europeană fermierilor români pentru cultivarea terenurilor agricole. Acesta, în calitate de fermier, în perioada 2012-2013, ar fi falsificat întinderea mai multor suprafeţe agricole indicate în adeverinţele emise de Primăria comunei Apahida, care atestau calitatea bărbatului de proprietar sau detentor precar al unor terenuri. Documentele falsificate erau ulterior depuse la A.P.I.A. Cluj. Astfel, fiermierul a obţinut în repetate rânduri sume de bani pentru pretinsele terenuri cultivate, plătite din fondurile Uniunii Europene", au menţionat reprezentanţii IPJ Cluj. 

Partea vătămată urmează să stabilească valoarea prejudiciului cauzat, iar dosarul de urmărire penală a fost înaintat către Direcţia Naţională Anticorupţie, organ abilitat să cerceteze infracţiunile care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene, conform prevederilor O.U.G. 43/2002.

Comenteaza