A luat mită un ponton de la doi oameni de afaceri, după un control la Primăria Turda

A luat mită un ponton de la doi oameni de afaceri, după un control la Primăria Turda

Un fost auditor public extern la Camera de Conturi Cluj a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită după ce ar fi primit un ponton de la doi oameni de afaceri pentru a face un raport "mai blând", în urma unui control făcut la Primăria Turda, legat de extinderea şi reamenajarea parcului zoologic şi de agrement. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei un om de afaceri, acuzat de instigare la dare de mită.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Gheorghe Isai, la data faptei auditor public extern la Camera de Conturi Cluj - Curtea de Conturi a României, pentru luare de mită, şi a unei persoane fizice, om de afaceri, pentru instigare la dare de mită.

DNA arată, în rechizitoriu, că Gheorghe Isai, în calitatea menţionată, a fost desemnat, în cursul anului 2013, să facă un control la Primăria municipiului Turda, care a inclus printre obiective şi executarea contractului "Extindere şi reamenajare parc zoologic şi de agrement Turda, judeţul Cluj”.

"În acest context, pentru a întocmi un raport de control mai «blând» în sensul de a încadra diferitele nereguli constatate la execuţia proiectului respectiv doar la categoria abateri, în condiţiile în care unele dintre ele puteau face obiectul unor sesizări penale, inculpatul Isai Gheorghe ar fi primit de la doi oameni de afaceri (martori în cauză - subcontractori ai lucrărilor) cu titlu de mită un ponton în valoare de 28.000 lei", susţin procurorii DNA.

De exemplu, în raportul de control în care s-a stabilit un prejudiciu la bugetul de stat de 1.847.305 lei, se făcea referire, printre altele, la decontarea unor articole înscrise în situaţii de plată privind realizarea de clădiri la care lucrările nici nu fuseseră începute, situaţie care ar fi impus sesizarea organelor de urmărire penală.

"Folosul necuvenit a fost remis de martori inculpatului Isai Gheorghe la instigarea omului de afaceri, inculpat în prezenta cauză care, la vremea respectivă, era administratorul unei societăţi comerciale, membră a asocierii care adjudecaseiniţial realizarea obiectivului menţionat anterior", precizează DNA.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza