A murit cunoscutul folkist clujean Cătălin Condurache

A murit cunoscutul folkist clujean Cătălin Condurache

Cantautorul clujean Cătălin Condurache a murit în noaptea de luni spre marţi.

"O veste ingrozitoare si tulburatoare :( A plecat dintre noi bunul meu prieten si coleg Catalin Condurache!
Fara de el, lumea asta si muzica for fi mult mai sarace! Mai aveam atatea in plan, mai erau atatea piese care asteptau sa fie cantate, atatea versuri care urmau sa fie scrise... Suntem alaturi de familia dramatic incercata si indurerata: Mona,Andi,Petra! Drum lin, prietene!", a scris pe Facebook, Sandy Deac.

Cătălin Condurache s-a născut la Cluj, în 29 septembrie 1958, dar s-a format la școala de folk americană, fiind fanul artiștilor celebri ai anilor ’70. Era de profesie inginer, dar de… formație folkist.

Primele înregistrări le-a făcut în 1977, la Radio Cluj. A câștigat mai multe festivaluri în anii 80-90, inclusiv cel mai valoros trofeu din muzica folk românească, Primăvara Baladelor, în 1982. A debutat în 1975, pe scena Cenaclului Flacăra, în Baia Mare. A continuat cu Flacăra din 1982 până în 1984, scrie Radio Cluj.

Cântecul ”Gramatica Păcii” apare pe dublul album Cenaclul Flacăra în concert, iar multe alte compoziții îi sunt difuzate la radio: ”Elegie pentru trenurile reci”, ”Balada lui Mil”, ”Jurământ de dragoste”, ”La capătul zilei”, ”Floare de ger”, ”Cea mai”, ”Mă întorc iar acasă”.

Comenteaza