Doliu în presă! A murit Florin Brătescu, primul crainic bărbat din TVR

Doliu în presă! A murit Florin Brătescu, primul crainic bărbat din TVR
| Foto: Depositphotos.com

Florin Brătescu, primul bărbat prezentator din TVR și primul director general al Antena 1, a murit.

Florin Brătescu a murit în noaptea de marți spre miercuri la vârsta de 90 de ani. 

Cu o carieră de peste 50 de ani în televiziune, Florin Brătescu a fost cel care a înfiinţat, împreună cu profesorul Dan Voiculescu, postul de televiziune Antena 1, prima televiziune privată cu capital românesc. 

Brătescu a fost realizatorul emisiunii Reflector, de la Televiziunea Română. Începută în anul 1967, Reflector a fost prima emisiune de anchetă socială din România.Doliu în presă! A murit Florin Brătescu, primul crainic bărbat din TVR

„Inițial, la TVR, erau doar femei, dar la un moment dat s-au gândit să bage și voce de bărbat, așa că s-au gândit să mă trimită la televiziune. Nimeni nu se omora să se ducă la TVR la vremea aceea, la radio erai sancționat prin trimitere la televiziune, așa era privită televizunea. M-am dus la TV, am realizat jurnale. TVR-ul se mutase în Moliere și avea o emisiune „În fața hărţii”. Era realizată de câţiva gazetari de la Scânteia care aveau liber să plece prin alte țări și veneau de acolo și povesteau cât de rău e în capitalism. Într- una din emisiuni, prezentatoarea nu a putut veni în emisie. Cu 30 minute înainte mi s-a pus un text în brațe, m-au dus la machiaj și am intrat pe post, nimeni nu știa cine sunt. După ce am intrat pe sticlă, am rămas o perioadă în faţa camerelor”, a povestit Florin Brătescu într-un interviu, cu câțiva ani în urmă.

 

Comenteaza