A murit proprietarul Pro Tv, miliardarul Petr Kellner

A murit proprietarul Pro Tv, miliardarul Petr Kellner

Miliardarul Petr Kellner, proprietarul postului Pro TV, a murit într-un accident de elicopter în Alaska.

Kellner, în vârstă de 56 de ani, se numără între cele cinci persoane care au fost ucise în accidentul de elicopter petrecut sâmbătă, potrivit New York Times.

Kellner, care avea o avere estimată la 17,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes, era parte din grupul care a întreprins excursia de sâmbătă în apropierea unui gheţar din Alaska, potrivit celor care au închiriat elicopterul.

Elicopterul Airbus AS350 B3 s-a prăbuşit în apropiere de gheţarul Knik, au spus duminică reprezentanţii cabanei care a închiriat aparatul de zbor. Serviciile de urgenţă au fost alertate sâmbătă, la ora locală 20:00, că un elicopter nu a revenit dintr-o excursie şi că resturi ale unui accident au fost observate în apropierea gheţarului Knik, scrie News.ro.

Petr Kellner a început, în anii 1990, un fond de investiţii prin care a cumpărat pachetul majoritar al celei mai mari companii de asigurări din Cehia.

În luna octombrie, el a cumpărat o mare reţea europeană de televiziune, Central European Media Enterprises, pentru 1,1 miliarde de dolari. El a spus atunci că achiziţia a fost făcută dintr-un „simţ al responsabilităţii” şi a promis că reţeaua îşi va menţine obiectivitatea.

Kellner era căsătorit şi avea patru copii. Miliardarul avea deja afaceri în România, prin intermediul PPF, înainte de preluarea Pro TV, în principal în domeniul imobiliar, el cumpărând sediul ING Bank şi complexul Metropolis Center, ambele din Bucureşti. În paralel, Petr Kellner avea legături strânse cu piaţa rusă, dar şi cu China.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza