A murit Radu Câmpeanu

A murit Radu Câmpeanu
Radu Câmpeanu a fost primul președinte al PNL de după revoluție și a deținut această funcție până în 1993.

Fostul președinte al Partidului Național Liberal a încetat din viață la vârsta de 94 de ani.

"Anunţăm cu mâhnire că seniorul liberal, Radu Câmpeanu, a încetat astăzi din viaţă. Rămâne în inimile noastre ca primul preşedinte al partidului după 1989, cel care a reînfiinţat PNL după cumplita perioadă comunistă şi anii petrecuţi în închisoare ca deţinut politic. Suntem cu toţii alături de familia îndoliată", a anunţat PNL, pe Facebook.

A fost șef al Tineretului Liberal înainte de cel de-al doilea război mondial, iar după instalarea la putere a comuniștilor, a continuat să activeze în partid participând la manifestațiile anti-comuniste din 1945. A fost arestat în 1948 și a petrecut mai mulți ani în închisorile comuniste.

În 1973 a emigrat în Franța unde a fost fondator și președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România.

În 1990 a revenit în țară unde a participat la reînființarea PNL și a condus partidul, din postura de președinte, timp de 3 ani. A fost ales senator, în legislatura 1990-1992, în municipiul București.

Radu Câmpeanu a fost candidatul PNL la funcția de președinte al României la alegerile din 1990, când a obținut 10,64 % din voturi și s-a plasat pe locul al doilea, și în 1996, când a candidat din partea Alianței Național Liberal Ecologiste (formată din PNL-Câmpeanu și Partidul Alternativa Verde-Ecologiștii), obținând 0,5% din voturi.

Comenteaza