A murit românca rănită în atentantul de la Londra

A murit românca rănită în atentantul de la Londra
Andreea Cristea, românca în vârstă de 31 de ani rănită grav în atentatul de la Londra, a decedat în spital, anunţă poliţia metropolitană londoneză.

"Detectivii care investighează atacul terorist comis pe data de 22 martie pe podul Westminster din Londra pot confirma că femeia în vârstă de 31 de ani a murit joi după-amiaza, 6 aprilie", anunţă Poliţia metropolitană londoneză (Scotland Yard), într-un comunicat publicat pe site.

Femeia primea îngrijiri medicale în spital în urma atacului.

"În timp ce identificarea formală este aşteptată, noi credem că femeia este Andreea Cristea", mai anunţă Poliţia metropolitană londoneză în comunicat.

Rudele apropiate au fost informate, mai anunţă Scotland Yard.

Familia ei şi partenerul ei au transmis un mesaj care anunţă moartea tinerei.

"După ce a luptat pentru viaţa ei timp de peste două săptămâni, iubita noastră Andreea-fiică minunată, soră, parteneră, prietenă dedicată (...) şi cea mai mare iubitoare de viaţă pe care v-o puteţi imagina - a fost în mod brutal şi crud smulsă din vieţile noastre (...). Ne vom aminti mereu de ea ca fiind raza noastră de lumină care va străluci mereu în inimile noastre. Andreea nu mai poate avea parte, din păcate, de banii care au fost strânşi pentru recuperarea ei, deci am dori să îi donăm. (...). Nu am fi putut trece prin aceste încercări şi săptămâni dureroase fără sprijinul Poliţiei metropolitane, al Guvernului britanic şi al fiecărui departament implicat (...)", se menţionează în mesajul transmis de apropiaţii fetei.

MAE transmite condoleanţe familiei româncei decedate în urma atacului de la Londra

Ministerul Afacerilor Externe anunţă vineri, printr-un comunicat de presă, că transmite condoleanţe familiei tinerei românce decedate după ce a căzut victimă a atentatului de la Londra. MAE va suporta costurile repatrierii.

"Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu profund regret decesul cetăţeanului român rănit grav în urma atacului produs în data de 22 martie 2017 la Londra. În prezent, reprezentanţii Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord se află alături de familia cetăţeanului român decedat, acordând în continuare sprijinul necesar. Ministerul Afacerilor Externe este pregătit să suporte costurile aferente repatrierii trupului neînsufleţit din fondul de urgenţă aflat la dispoziţia ministrului afacerilor externe şi va menţine legătura, prin intermediul Ambasadei României la Londra, cu autorităţile britanice în vederea definitivării aspectelor legate de repatriere. Ministerul Afacerilor Externe adresează sincere condoleanţe familiei îndoliate şi va acorda întreaga asistenţă necesară în continuare", precizează MAE.

Andreea Cristea, arhitectă de naţionalitate română, a fost găsită în apă la puţin timp după atac.

Românca aruncată în apele râului Tamisa în timpul atacului terorist nu a sărit în mod voit de pe podul Westminster pentru a scăpa din faţa maşinii teroristului, ci a fost azvârlită în ape de forţa vehiculului, potrivit unui diplomat.

Andreea Cristea, arhitectă de naţionalitate română, a fost găsită în apă la puţin timp după atac. În încurcătura produsă, au apărut informaţii că aceasta ar fi sărit de pe pod pentru a scăpa cu viaţă din faţa maşinii.

Ambasadorul român Dan Mihalache a clarificat că Andreea Cristea a fost „practic aruncată" în râu de maşină. Acesta a adăugat că femeia se afla în vacanţă în Londra alături de prietenul său, Andrei Burnaz, pentru a sărbători ziua sa de naştere. Diplomatul a precizat că Burnaz, inginer, plănuise să o ceară în căsătorie pe iubita sa chiar în ziua atacului terorist.

Vineri după amiază, acum două săptămâni, Andreea Cristea şi-a redobândit cunoştinţa, fiind stabilizată după o operaţie asupra unui cheag de sânge pe creier.

Prietenul ei, Andrei Burnaz, a fost tratat în spital pentru o fractură la picior. Într-un video se poate vedea momentul dramatic în care este surprinsă căderea româncei. Dan Mihalache a declarat pentru BBC că: „Este un miracol că a supravieţuit. A fost practic aruncată în Tamisa."

"Erau turişti, veniseră să sărbătorească o zi de naştere. El intenţiona să o ceară în căsătorie chiar în aceeaşi zi cu atacul, şi din păcate, ăsta a fost destinul".

Imediat după încheierea atacului, oficialii autorităţii portuare au declarat că au scos din apă o femeie rănită, dar în viaţă, aceasta fiind tratată pentru răni grave.

Râul a fost închis traficului maritim, cu excepţia urgenţelor, după atac.

Un şofer de autobuz din Londra, care a descris panica după atac, a declarat că era conştient că a căzut cineva în râu: „Imediat ce i-am scos pe toţi din autobuz, am auzit pe cineva ţipând că soţia sa a sărit în râu pentru a evita să fie lovită", a spus Michael Adamou pentru The Independent.

Un atac terorist a zguduit pe 23 martie Londra, după ce un islamist născut în Marea Britanie a lovit intenţionat cu un vehicul zeci de persoane, pe Podul Westminster din Londra, după care l-a înjunghiat pe un poliţist la intrarea în curtea Parlamentului britanic. Islamistul a fost împuşcat mortal de forţele de ordine. Patru persoane au fost ucise în atentat - agentul de poliţie Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani, Kurt Cochran, un turist în vârstă de 54 de ani din SUA, Aysha Frade, o profesoară de 43 de ani din Spania şi un bărbat în vârstă de 75 de ani care fusese internat în spital în stare gravă. Alte cel puţin 30 de persoane au fost rănite în atacul revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

În atacul din Londra, doi români au fost victime ale atacatorului care a intrat cu maşina în pietonii de pe podul Westminster. Românca rănită în atacul de la Londra, o arhitectă de 29 de ani, era în vacanţă cu logodnicul ei care îşi sărbătorea ziua de naştere, însă nu se ştie dacă acesta a fost aruncată în râul Tamisa în urma impactului sau dacă a sărit în apă de teamă.

Poliţia a salvat-o din râu pe româncă după atac, iar acum se află în stare gravă la spital, fiind supusă unei operaţii pe creier, după ce medicii i-au depistat un cheag de sânge. Partenerul ei a fost de asemenea transportat la spital cu un picior fracturat.

 

Comenteaza