A murit Tiberiu Ceia, extrem de îndrăgit pentru melodia „Frumoasă vecina noastră”

A murit Tiberiu Ceia, extrem de îndrăgit pentru melodia „Frumoasă vecina noastră”
| Foto: https://www.ziuadevest.ro/

A murit interpretul de muzică populară din Banat Tiberiu Ceia. Artistul avea 82 de ani.

Anunţul decesului cântăreţului a fost făcut de colegii săi de la postul public de televiziune, unde prezenta o emisiune de muzică populară.

„Colegul nostru Tiberiu Ceia ne-a părăsit în urmă cu câteva minute. Tristețea de a fi pierdut un om și un artist excepțional nu va umbri bucuria și șansa de a-l fi avut aproape ani mulți. Marii artiști trăiesc atâta vreme cât opera lor rămâne vie. Iar Tiberiu Ceia ne va cânta, peste generații, de drag și de dor", au transmis colegii de la TVR Timisoara.
 
Tiberiu Aurel Ceia se născuse la 16 iulie 1940, în Timișoara. Inițial a fost profesor de Limba Română, dar dragostea pentru muzică și scenă l-au determinat să renunțe la prima sa vocație. Primele cântece le-a auzit de la mama sa venita din Bihor şi de la tatal sau, originar din Oraviţa, transmite opiniatimisoarei.ro

Avea doar cinci ani cand a început sa cante, prin casa, cantecele Ioanei Radu şi ale Mariei Latareţu, atunci cand acestea erau difuzate la radio. Tot cinci ani avea atunci cand, la Gradina Capitol din Timişoara, a cantat "Cruce albă de mesteacăn", o melodie învaţată de la tatăl său.

Muzica lui a mângâiat atât de multe suflete, dar ”Frumoasă vecina noastră” este cântarea care a cunoscut un succes răsunător în anii '70-'80 şi este va rămâne o melodie de referință pentru toți cei care-l ascultă.

Piese precum „Am sa plec la Orastie”, „Drumul garii din Beclean”, „Frumoasa vecina noastra”, „Ma cheama la el, Ardealul” sau „Doi voinici din lumea mare” au fost cântate in duet cu bunul sau prieten, Ion Dolanescu.

Comenteaza