A opta ediţie a festivalului de teatru studenţesc Galactoria. Vezi programul

A opta ediţie a festivalului de teatru studenţesc Galactoria. Vezi programul
A opta ediţie a Festivalului de Teatru Galactoria are loc între 20 şi 26 iunie la Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj.

Festivalul a debutat în 2004 la iniţiativa profesorului Miklós Bács, este organizat în întregime de studenţi şi profesori ai acestei facultăţi, şi propune o săptămână de evenimente culturale.

„Prin intermediul celor şapte ediţii precedente, absolvenţilor de actorie li s-a oferit contracte şi colaborări de către un număr impresionant de teatre din ţară. De asemenea, absolvenţii specializării Teatrologie au avut ocazia să-şi publice studiile şi piesele cele mai importante de teatru la edituri cunoscute o parte dintre aceştia fiind angajaţi ca secretari literari", spun studenţii care organizează festivalul. La ediţia din acest an vor fi puse în scenă patru spectacole cu invitaţi, realizate în colaborare cu studenţi din Sibiu şi Târgu Mureş. Cele patru spectacole sunt rezultatul unui proiect european de practică teatrală desfăşurat pe parcurul acestui an la Târgu Mureş realizat de Asociaţia Centrul Multimedia Teatru 74 şi vor fi prezentate şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

 

Comenteaza