A venit iarna! Clujul a albit la faţă

A venit iarna! Clujul a albit la faţă
O ninsoare abundentă a căzut joi dimineaţă şi a îngreunat pe alocuri traficul rutier de pe unele drumuri din oraş şi din judeţ.

Astfel, în jurul orei 09:50, pe DJ 108 C, la ieşire din localitatea Leghia, înspre DN1 E60, circulaţia era îngreunată din cauza unui strat de zăpadă ce s-a depus pe carosabil.

Pentru preîntâmpinarea unor evenimente rutiere nedorite la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie. Totodată, au fost anunţaţi reprezentantii Regiei Judeţene de Drumuri pentru a interveni cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

În urma intervenţiei utilajelor de deszăpezire traficul pe DJ108 C, pe raza localităţii Leghia, s-a normalizat şi şoferii au putut circula în condiţii normale, de iarnă. 

"Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să aibă pregătite lanţuri antiderapante care, la nevoie, să poată fi utilizate", transmit reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Şi la Cluj-Napoca a nins serios joi dimineaţa. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au precizat că au cerut intervenţia companiilor Rosal şi Brantner Vereş pe străzile de urgenţă 1, fiecare pe sectorul din oraş pe care le au în gestiune. "Sunt 41 de maşini pregătite să intervină în caz că ninge puternic. Informaţiile noastre sunt însă că ninsoarea de va transforma în ploaie", a spus primarul Emil Boc.

În acelaşi timp, pentru a preveni accidentele, Poliţia Rutieră a reamintit că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Comenteaza