Update Video A vrut să fenteze coloana, dar s-a înfipt într-un utilaj de turnat asfalt + Modificări de circulaţie pe Observatorului

A vrut să fenteze coloana, dar s-a înfipt într-un utilaj de turnat asfalt + Modificări de circulaţie pe Observatorului

Un șofer din Alba a vrut să fenteze coloana de mașini de pe strada Observatorului, unde se lucrează la reabilitarea străzii, și a intrat direct într-un utilaj de turnat asfalt. 

UPDATE: Poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca cercetează un bărbat din comuna Şona, judeţul Alba, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

"La data 1 septembrie 2018, în jurul orei 20.15, a avut loc un eveniment rutier cu pagube materiale pe strada Observatorului, din municipiul Cluj-Napoca.  Poliţiştii rutieri ajunşi la faţa locului au stabilit faptul că cel care a provocat evenimentul rutier, respectiv un bărbat de 33 de ani, din comuna Şona, judeţul Alba, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge", transmite IPJ Cluj. 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevazută şi pedepsită de Codul penal.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Accident pe Observatorului, înainte de sensul de la Spitalul de Recuperare. A încercat să ocolească coloana pe mojloc, unde se lucrează, şi s-a oprit într-o maşină de la cei care lucrează la drum", spun utilizatorii grupului de Facebook Info Trafic, jud. Cluj. Unii martori susţin că şoferul ar fi fost băut.  Se pare că, în urma accidentului de luni seara, nimeni nu a fost rănit. 

Modificări de circulație în Zorilor, pe străzile Observatorului, Rapsodiei și Jupiter

În vederea asigurării circulației pe două benzi pe sens și fluidizarea traficului, s-a impus interzicerea opririi și a staționării pe toată lungimea străzii Observatorului.

De asemenea, pe strada Rapsodiei, se va institui sens unic de circulație pe tronsonul cuprins între strada Observatorului și strada Lunii, sensul fiind de urcare dinspre strada Observatorului. Totodată se înființează și 47 locuri noi de parcare.

Pe aleea carosabilă din partea sudică a blocurilor de la nr. 17, 19, 21 ( T1, T2 si T3) de pe strada Observatorului, se va institui sens unic de circulație și caracter de zona rezidențială, sensul de circulatie fiind spre strada Jupiter. Se vor amenajarea 20 locuri noi de parcare pe partea stângă a sensului de circulație și două locuri noi de parcare pe carosabil, pe strada Jupiter, înspre intersecția cu strada Observatorului.

Strada Observatorului, în reabilitare timp de 5 săptămâni

Lucrările de reabilitate au început în 11 septembrie 2018. "Este vorba de tronsonul de la strada Republicii până la sensul giratoriu din Viilor. Lucrările vor dura cinci săptămâni, de regulă se va lucra noaptea și vor fi anumite intervale în care se va lucra și ziua și ne dorim să restricționăm cât mai puțin traficul din zona Observatorului, pentru că o dată cu venirea studenților, se va aglomera puțin mai tare. Sunt anumite cedări ale asfaltului, mai ales în stațiile mijloacelor de transport în comun, acolo se va reface baza, după care se va pune un strat de asfalt nou și se va face marcajul. În cazul în care ne va permite timpul vom face și partea de la sensul giratoriu cu Viilor până la capăt, la Frunzișului", a declarat viceprimarul Clujui, Dan Tarcea, la Radio Cluj. 

Comenteaza