A vrut să scape de controlori, iar acum îl paşte închisoarea. A furat bilete de călătorie de aproape 6000 de euro

A vrut să scape de controlori, iar acum îl paşte închisoarea. A furat bilete de călătorie de aproape 6000 de euro
Poliţiştii dejeni au depistat şi reţinut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de comiterea a trei furturi.

În vârstă de 21 de ani, bărbatul, domiciliat în comuna Bobâlna, ar fi pătruns în cinci ianuarie în bucătăria locuinţei unei angajate la o companie de transport şi ar fi sustras o plasă în care se aflau 11.000 de lei, alături de mai multe bilete şi abonamente de călătorie.

Potrivit estimării poliţiştilor, prejudiciul total cauzat este de peste 36.130 de lei, astfel că valoarea abonamentelor furate se ridică la 5792 de euro (după cursul BNR de miercuri, 22 ianuarie).

"Tot în cursul lunii ianuarie, prin escaladare, tânărul ar fi întrat, fără drept, în locuinţa unei femei, de unde şi-ar fi însuşit o posetă, în care se aflau în jur de 500 de lei şi acte de identitate", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că bărbatul ar fi pătruns la sfârşitul anului 2014, prin efracţie, într-o cabană de pe raza municipiului Dej, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de circa 2.500 lei.

Tânărul a fost reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută de Codul penal.

Prejudiciul total, în valoare de aproximativ 46.000 lei, a fost recuperat în proporţie de peste 60% .

 

Comenteaza