Absolvent de la UMF Cluj, cel mai bun student român în străinătate

Absolvent de la UMF Cluj, cel mai bun student român în străinătate
Cel mai bun student român din străinătate este absolvent al unei universităţi din Cluj.

La 30 de ani, Sergiu Paşca studiază la Stanford, în SUA, după ce a absolvit studiile doctorale la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj, în 2007. Acum Paşca este cercetător post-doctoral al Departamentului de Neurobiologie din cadrul acestei universități.

Sergiu Pașca a fost bursier al Institutului Max Planck de Cercetare a Creierului de la Frankfurt. În 2009, a obținut o bursă post-doctorală din partea Organizației Internaționale de Cercetare a Creierului. Rezultatele cercetării sale au fost publicate în prestigioasa revistă Nature Medicine și articolul a fost numit de National Institute of Mental Health printre cele mai importante 10 studii ale anului.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) a lansat marți seară o strategie de atragere în România a tinerilor educați în străinătate, bazată pe experiența altor țări în domeniu și pe dezbateri organizate în 15 filiale ale LSRS. Strategia Multidimensională de Atragere în România a Tinerilor din Diaspora (SMART Diaspora) a fost lansată la aniversarea a 4 ani de LSRS, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, unde au fost premiați cei mai buni studenți români și a fost prezentată noua echipă de conducere a Ligii.

SMART DIASPORA
SMART Diaspora are ca obiectiv strategic transformarea României într-o destinație de carieră atractivă pentru studenții și absolvenții universităților de top din întreaga lume.

"SMART Diaspora implică facilitarea (re)venirii acestora în România, sprijinirea integrării lor în sectorul public și mediul privat din țară și consolidarea legăturilor cu diaspora și cu partenerii externi. Astfel, acoperim atât segmentul tinerilor care vor să se întoarcă în țară, cât și al celor care doresc să păstreze legătura cu România din străinătate", a declarat Sebastian Burduja, Președintele LSRS.

Etichete
Comenteaza