Academician în vârstă de 36 de ani, Profesor Honoris Causa la UBB

Academician în vârstă de 36 de ani, Profesor Honoris Causa la UBB
Conferenţiarul doctor Markus Stoffel, din Elveţia, care la doar 36 de ani este cunoscut în luma academică internaţională, va primi vineri titlul de Profesor Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), respectiv a Facultăţii de Geografie.
“Dacă în festivităţile anterioare cauzate de acordarea unor titluri academice onorifice în facultatea noastră, factorul comun a fost vârsta înaintată, iată ca de această dată este vorba de un tânăr care la numai 36 ani s-a făcut cunoscut în lumea academică internaţională”, au precizat reprezentanţii Faucltăţii, într-un comunicat de presă transmis de UBB.

Markus Stoffel este directorul Laboratorului de Dendrogeomorfologie al Institutului de Geologie al Universităţii din Berna, Elveţia.

Între proiectele sale de viitor se numără extinderea colaborării cu geografii români interesaţi de dendrogeomorfologie şi promovarea geografiei clujene în reviste de mare impact.

Ceremonia de acordare a titlului PHC tânărului conferenţiar universitar va avea loc vineri, de la ora 13.30, în amfiteatrul Facultăţii de Gerografie.


Comenteaza