Accident cumplit în Italia, 16 adolescenți au murit și 39 de persoane au fost rănite după ce un autobuz s-a izbit de un stâlp

Accident cumplit în Italia, 16 adolescenți au murit și 39 de persoane au fost rănite după ce un autobuz s-a izbit de un stâlp
Accidentul s-a produs în apropiere de Verona, pe autostrada A4, vineri seara, când un autobuz, plin cu adolescenți de cetățenie maghiară, care se întorcea din Franța și se îndrepta spre Ungaria, s-a izbit de stâlpul unui pod și a luat foc.

Potrivit publicației italiene Repubblica, în autobuz se 55 de persoane, dintre care 16 adolescenți, care au decedat în incendiu, iar alte 39 de persoane au fost rănite. Răniții au fost transportați de urgență la spital. Corpurile celor 16 adolescenți morți au fost extrase complet carbonizate din autobuzul incendiat, ceea ce va face foarte dificilă identificare acestora de către familie.

Conform declarațiilor consulului general al Ungariei, Judit Timaffy, cei care erau așezați în partea de mijloc și din spate a autobuzului au fost salvați de un profesor de sport care ar fi spart ferestrele și ar fi intrat de mai multe ori în autobuzul cuprins de flăcări pentru a-i scoate pe cei accidentați. Acesta a suferit, la rândul său, arsuri profunde, majoritatea în zona spatelui.

Poliția din Verona investighează posibilele cauze ale accidentului, în momentul de față, cauza cea mai probabilă pare a fi o problemă la una dintre roțile autobuzului, problemă semnalată chiar și de un șofer de camion cu 30 de km înainte de locul accidentului. De ajutor va fi, de asemenea, și colectarea imaginilor surprinse de camerele video amplasate pe autostrdă.

 

 

 

Comenteaza