Accident feroviar cu cel puţin 20 de morţi, în sudul Italiei

Accident feroviar cu cel puţin 20 de morţi, în sudul Italiei
Consulatul României verifică dacă sunt români printre victime

Accidentul a avut loc marţi, în sudul Italiei, când două trenuri regionale formate din câte patru vagoane fiecare s-au lovit frontal și în ambele părți au fost împrăștiate fragmente.

Bilanţul victimelor a ajuns la 20 de morți, a declarat marți presei un oficial regional, adăugând că zeci de persoane se află în spital, unele cu răni grave, relatează Reuters.

Potrivit poliției, accidentul s-a produs pe un segment de cale ferată dintre localitățile Corato și Andria, în apropiere de orașul Bari, pe coasta Mării Adriatice. 

"Zeci de echipe de salvare lucrează pentru a scoate victimele dintre rămășițele trenului", a spus un purtător de cuvânt al pompierilor, Luca Cari. "Intervenția este complicată deoarece accidentul s-a produs în plină zonă rurală", a adăugat el.

Până în acest moment, nu sunt clare circumstanțele în care s-a produs accidentul.

"Nu ne vom opri până nu se va face lumină. Acum este momentul lacrimilor și trebuie în primul rând să recuperăm victimelor și răniții", a declarat prim-ministrul de la Milano, înainte de a-și anunța întoarcerea de urgență în capitala italiană.

 

Comenteaza