Accident grav într-o cursă de raliuri. Unul dintre piloți A MURIT!

Accident grav într-o cursă de raliuri. Unul dintre piloți A MURIT!
| Foto: digi24.ro

Un accident grav a avut loc sâmbătă, la Raliul Iașiului. Pilotul Adrian Răspopa este în comă iar medicii încearcă să îi salveze viaţa.

Purtătorul de cuvânt al Raliului Iașiului, Lucian Lucescu, a declarat la Digi24 că echipajul a lovit un cap de pod, iar în urma impactului pilotul a fost preluat cu un elicopter SMURD și dus la spital în stare gravă. Copilotul se află în afara oricărui pericol, a mai precizat Lucescu.

Proba specială a Raliului Iaşiului a fost întreruptă în cursul zilei de sâmbătă, după ce maşina în care se aflau pilotul Adrian Răspopa şi copilotul Cosmin Diacu a ieşit în decor în zona Hadâmbu. Cei doi au fost transportaţi cu un elicopter la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi.

"Pe locul 2 la general după PS1 la Raliul Iaşului, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o ieşire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu. Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi. Proba specială e întreruptă. Adrian Răspopa a avut nevoie de intervenţia medicilor, a fost stabilizat şi e transportat de urgenţă la spital. Cosmin Diacu este în afara oricărui pericol, dar are nevoie de investigaţii suplimentare. Un elicopter îi preia pe cei doi membri ai echipajului pentru a-i transporta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Iaşi. Proba specială cu numărul 2 se neutralizează", au anunţat organizatorii pe pagina de socializare a evenimentului.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că deşi pilotul Adrian Răspopa a suferit multiple leziuni grave la nivelul bazinului, abdomenului şi cranio-cerebral şi a intrat în comă, medicii depun toate eforturile pentru a-i salva viaţa.

"Este într-o stare critică, în şoc hipovolemic, comă post resuscitare, este intubat, ventilat mecanic. Se fac investigaţii şi se iau decizii în ceea ce priveşte necesitatea resuscitării în continuare şi a intrării în sala de operaţie. Sunt leziuni severe la nivelul bazinului, abdomenului şi cranio-cerebral. Echipa din spital, ATI şi Urgenţe şi clinici chirurgicale, fac toate eforturile pentru menţinerea în viaţă", a explicat prof. univ. dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, pentru Ziarul de Iași, potrivit digi24.ro.

 

 

Comenteaza