Accident grav la Borsec: autocar răsturnat cu 20 de oameni, doi morți

Accident grav la Borsec: autocar răsturnat cu 20 de oameni, doi morți
Este alertă în Harghita, după ce un autocar în care erau 20 de persoane s-a răsturat între Borsec şi Tulgheş, doi oameni fiind declaraţi decedaţi.

Autocar cu peste 20 de persoane s-a răsturnat în Harghita; cel puţin doi oameni au murit. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), au fost trimise la faţa locului o autospecială de stingere, două de descarcerare, cinci ambulanţe SMURD şi trei ambulanțe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

”Până la acest moment, două persoane au fost declarate decedate, 11 prezintă diverse traumatisme, iar alte 7 sunt în curs de evaluare medicală”, arată IGSU.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, forţele de intervenţie au fost suplimentate cu o ambulanţă de terapie intensivă mobilă, două ambulanţe ale Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare şi o descarcerare din cadrul ISU Neamţ.

UPDATE: A fost declanșat codul roșu de intervenție. Microbuzul făcea curse regulate între Praga și Orhei, în Republica Moldova. Premierul acestui stat, Pavel Filip, a solicitat să fie acordată toată asistența necesară persoanelor care au avut de suferit în urma accidentului rutier produs în județul Harghita.

Din primele informații, a fost vorba despre neadaptarea vitezei la condițiile meteo și de drum, în zonă ningea, iar accidentul s-a produs pe un sector de drum în curbă. Prefectul Harghitei, Adrian-Jean Andrei, a dat asigurări că s-au luat toate măsurile pentru acordarea primului ajutor victimelor și transportarea lor la spital.

Comenteaza