ACCIDENT grav la Cluj: Multiple traumatisme pentru un bunic şi nepoţica, loviţi pe trecerea de pietoni pe Dorobanţilor

ACCIDENT grav la Cluj:  Multiple traumatisme pentru un bunic şi nepoţica, loviţi pe trecerea de pietoni pe Dorobanţilor

Un bărbat de 65 de ani şi un minor de 4 ani au ajuns la spital în urma producerii unui accident de circulaţie pe o trecere de pietoni de pe Calea Dorobanţilor din Cluj-Napoca. După o manevră cu spatele a unui şofer grăbit, pietonii au fost seceraţi la pământ. Traficul a fost blocat în zonă. 

Miercuri seara, pe Calea Dorobantilor din Cluj-Napoca s-a produs un grav accident de citculaţie. O fetiţă în vârstă de 4 ani şi bunicul ei, au ajuns la spital, dupa ce au fost loviţi de o maşină pe trecerea de pietoni.

Se pare că şoferul autoturismului efectua o manevră de mers inapoi, pentru a lasă pe cineva în faţa unui bloc, dar nu a observat că deja pietonii aveau la semafor culoarea verde. Primii care au oprit pentru a le acorda primul-ajutor au fost paramedicii SMURD de la Dej, de pe ambulanţa subunităţii Mociu.

"Din primele informații, în jurul orei 18.00, în timpul efectuării manevrei de mers înapoi, un conducător auto în vârstă de 34 de ani, din municipiul Cluj-Napoca ar fi surprins și accidentat două persoane care ar fi fost angajate în traversarea drumului, în proximitatea trecerii de pietoni, pe culoarea verde a semaforului. Testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto a rezultat negativă", a transmis IPJ Cluj. 

"O autospecială pentru intervenție rapidă, un echipaj SMURD și unul SAJ au fost alertate în jurul orei 18.00 pentru a acorda asistență medicală de urgență unui bărbat, în vârstă de cca 60 de ani, și unui copil minor, în vârstă de cca 4 ani, care au fost răniți în urma unui eveniment rutier produs pe Calea Dorobanților din Cluj-Napoca.

Bărbatul prezenta multiple traumatisme și pierderi ale stării de conștiență, iar copilul minor era în stare de conștiență și prezenta mai multe traumatisme. Ambii au primit asistență medicală de urgență și au fost transportați la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

Imediat după producerea accidentului, echipajul SMURD, din punctul de lucru Mociu, care trecea întâmplător pe acolo, a fost solicitat de martori să oprească pentru a acorda primul ajutor calificat celor două persoane rănite în urma accidentului.

Aceștia au reușit să acorde primele îngrijiri până la sosirea echipajelor alocate pentru intervenția respectivă și au sprijinit acordarea asistenței medicale de urgență până când cei doi au fost urcați în ambulanțe", a transmis ISU Cluj. 

Comenteaza