Accident MORTAL pe șantierul unei autostrăzi. Un muncitor și-a pierdut viața după ce a căzut de la înălțime

Accident MORTAL pe șantierul unei autostrăzi. Un muncitor și-a pierdut viața după ce a căzut de la înălțime
| Foto: arhivă A7 - captură Raducu P Drum

Un muncitor care lucra pe o structură din beton, pe un şantier al autostrăzii A7, a murit după ce a căzut de la înălțime.

Bărbatul, care lucra pe şantierul autostrăzii A7, pe raza comunei Dumbrava, a murit după ce a căzut de la aproximativ opt metri.

"La data de 13 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi prin apel 112 de către un bărbat despre faptul că pe un şantier dintre autostrăzile A 3 şi A7, de pe raza comunei Dumbrava, a avut loc un accident de muncă. În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului identificând un bărbat, întins pe sol, inconştient. Din verificări, a reieşit faptul că bărbatul de 63 de ani, din Bucureşti, lucra pe o structură din beton, de aproximativ 8 metri, iar la un moment dat, s-ar fi precipitat, căzând pe betonul de la baza structurii", a informat, joi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Echipajul medical sosit la faţa locului a constatat decesul bărbatului.

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova au fost informaţi despre producerea evenimentului.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă şi nerespectarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Autostrada „Moldovei” A7, care ar urma să lege Moldova de Muntenia, se află în lucru din apropiere de Ploiești, de la intersecția cu A3 - unde se lucrează pe un tronson de circa 21 de kilometri, Dumbrava - Mizil.

Comenteaza