Accidentul mortal din București. Ce i-a spus polițistul dispecerului 112

Accidentul mortal din București. Ce i-a spus polițistul dispecerului 112

Continuă cercetările în dosarul în care un polițist a accidentat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni, în Sectorul 1 al Capitalei.

Anchetatorii au cerut stenograma discuțiilor dintre polițistul care a lovit fata pe trecere de pietoni și dispecerii 112. 

Discuția dintre polițist și un dispecer de la Poliție

Polițist: Bună ziua, agent de poliție Popescu, am lovit pe cineva mortal pe trecerea de pietoni.

Dispecer Poliție: Erai în timpul serviciului?

Polițist: Da, da

Dispecer Poliție: Cu echipaj de poliție?

Polițist: Da!

AICI discuția dintre polițist și un dispecer de la Ambulanță

Ministrul Bode, prima reacţie în cazul accidentului

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a avut luni prima reacţie în cazul accidentului din București în care un poliţist a lovit cu maşina două fetiţe iar una dintre ele a murit.

"Regret enorm această tragedie care a şocat o ţară întreagă şi, dincolo de funcţia ministerială, sunt tatăl unei fetiţe de vârstă apropiată cu Raisa, iar sentimentul pe care îl simt este unul cutremurător. Ştim că orice aş spune, orice am face, nu o putem aduce pe Raisa înapoi. Vorbim de o faptă ireparabilă. Însă pentru familia îndoliată şi pentru opinia publică am obligaţia să dispun măsuri, în limita competenţelor legale, şi să prezintă rezultatele acestor măsuri. Încă o dată, transmis condoleanţe familiei Raisei şi însănătoşire grabnică Mariei", a declarat Lucian Bode.

Ministrul a vorbit și despre imaginile cu poliţistul care ar atinge fetița accidentată cu piciorul. 
 
"Un accident în care un copil este omorât pe trecerea de pietoni este o tragedie. Pentru mine imaginea şi mai ales comentariile cum că poliţistul ar fi verificat cu piciorul dacă fata trăieşte au fost la fel de şocante ca şi accidentul în sine. Pentru mintea unui om normal o astfel de imagine nu poate fi concepută, nu poate fi înţeleasă şi evident că am verificat dacă acest lucru s-a întâmplat. Procurorul are acest dosar în administrare. Sunt martori audiaţi care spun dacă s-a întâmplat sau nu s-a întâmplat aşa. Am văzut în spaţiul public aseară o înregistrare care ar fi de la STS pe 112 din care rezulta că poliţistul s-a coordonat cu dispecerii la un moment dat, spunându-i să aşeze corpul copilului pe partea stângă, ajutându-l să-i dea primul ajutor şi respectiva imagine, am văzut aceste comentarii, dar nu am dovada că aşa s-a întâmplat, sunt convins că procurorul o va avea în final, ar arăta că fetiţa se afla poziţionată pe partea stângă atunci când au venit salvatorii, în mai puţin de opt minute de la apel, şi poliţistul ar fi fost cel care ar fi întors victima pe partea stângă”, a spus Bode.

Etichete
Comenteaza